Wist u dat u, naast aftrekmogelijkheden als IB-ondernemer, u ook alle andere aftrekposten als particulier kunt hebben?

IB-ondernemer

Als IB-ondernemer bent u wellicht bekend met alle mogelijke aftrekposten die u kunt genieten over uw winst uit onderneming. Zo niet, leest u dit artikel over de fiscale voordelen van de IB-ondernemer eens door. Uiteindelijk levert dit voor de aangifte inkomstenbelasting uw verzamelloon op waarover u nog wel belasting zal moeten betalen (of met een voorlopige aanslag al hebt betaald).

Naast die aftrekposten als ondernemer hebt u natuurlijk ook een privéleven, met alle mogelijkheden tot aftrekken van kosten die een niet IB-ondernemer ook heeft. Zo kunnen ook voor u aftrekposten bestaan zoals studiekosten, kosten voor de woning, reis- en zorgkosten, middeling, dividendbelasting of giften en pensioenstortingen. Het is goed mogelijk dat een aantal van deze mogelijkheden al via de onderneming lopen, maar dan nog kunt u de overige zaken wel in aftrek brengen. En mogelijk minder belasting betalen.

 

Wilt u weten wat u nog meer nodig hebt om uw aangifte inkomstenbelasting in te vullen? Kijk op de pagina voor particulieren en download checklist.
 

Direct online je gegevens aanleveren voor je belastingaangifte? Klik op het onderstaande plaatje!


 

Profielkeuze Valerie

Goedenavond ik ben Valerie, 35 jaar oud. Ik ben als ZZP’er aan de slag gegaan toen de kans zich voordeed. Ik wilde altijd al ondernemen en toen deze kans op mijn pad kwam heb ik hem met beide handen aangegrepen.

IB-ondernemer