Wist u dat huizenkopers vooral veel belastingvoordeel laten liggen in het jaar van de aankoop van de nieuwe woning?

Door een fors aantal aftrekposten rondom de aankoop van uw huis kunt u uw inkomen in box 1 flink verlagen. Hierdoor kunt u mogelijk een mooi bedrag terugkrijgen van de Belastingdienst.
 
Bij de aankoop van een huis kunt u eenmalig een aantal kosten aftrekken. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de notariskosten of bemiddelingskosten. Dit is alleen mogelijk in het jaar dat de woning is aangekocht. Na het jaar dat u de woning hebt gekocht blijft er meestal alleen nog de renteaftrek over, maar ook dit kan flink oplopen als u veel rente hebt betaald.
 
De meeste van de aftrekbare kosten zullen vermeld staan op de afrekening die u van de notaris ontvangt. Let u erop dat ze er allemaal bij zitten. De aftrekposten zullen na afloop van het jaar meegenomen worden in uw aangifte en mogelijk ontvangt u daar geld van terug.
 
Verwacht u door deze aftrekposten een teruggave van de Belastingdienst en wilt u de teruggave eerder ontvangen? Dan is het mogelijk om een voorlopige aanslag te vragen bij de Belastingdienst. Let er wel op dat u de voorlopige aanslag na het jaar wel weer aanpast, want daarna is alleen nog de renteaftrek mogelijk. Zo voorkom je dat je teveel geld terugkrijgt bij je voorlopige aanslag.
 
Wilt u weten wat u nog meer nodig hebt om uw aangifte inkomstenbelasting in te vullen? Kijk op de  pagina voor particulieren en download checklist
 

Direct online je gegevens aanleveren voor je belastingaangifte? Klik op het onderstaande plaatje!


 

Profielkeuze Vincent:

Goedemiddag ik ben Vincent, 30 jaar. Inmiddels werk ik al geruime tijd fulltime. Na de overgang naar een vast contract heb ik een huis gekocht in Den Haag.

Eigen woning