ZZP’er

ZZP’er, Freelancers, Eenmanszaken, oftewel de zelfstandigen zonder personeel. Een groeiende groep binnen de ondernemers in Nederland. Het CBS stelt dat er ruim 1 miljoen ZZP’ers zijn in 2019. En dat het aantal alleen maar toeneemt. Je kan fulltime aan de slag als ZZP’er of parttime naast je baan in loondienst. Er zit wel een groot verschil in de voordelen.

De voordelen

Voordelen waar je als ZZP’er gebruik van kan maken noemen ze aftrekposten. In dit artikel zijn we daar uitgebreid op ingegaan. Deze voordelen krijg je alleen als je voldoet aan het urencriterium van 1.225 per jaar en de 50%+ regeling.

In deze twee eisen zit dan ook gelijk de kentering van de voordelen. Als je naast je loondienst als parttime ZZP’er aan de slag wilt, is er direct veel minder mogelijk aan aftrekposten. De voordelen zijn dan ook een stuk geringer. Wel zijn ook parttime ZZP’ers verplicht zich te houden aan de eisen van de administratie. Ook moet er jaarlijks een winst-aangifte (Box 1) worden opgesteld in de belasting aangifte.

(completeer je belasting aangifte door het downloaden van de checklist via particuliere belastingaangifte.


Administratiekantoor OKV kan veel betekenen voor de ZZP’er. Voornamelijk in de ondersteuning op het gebied van de administratieve handelingen kunnen wij een “last” van de schouders afnemen (zie hiervoor de mogelijkheden op de aparte ondernemerspagina). Ook op het gebied van fiscale kennis omtrent de voordelen en met een service waarin we de ZZP’er begeleiden in de ontwikkeling van hun bedrijf voor, tijdens of na de start kunnen wij iets extra’s toevoegen.

In onze rubriek FAQ staan ook antwoorden op interessante vragen die met dit onderwerp te maken hebben. Mochten daar niet de antwoorden staan die je zoekt, dan horen we dit graag. Het is dan ook zelfs mogelijk dat jouw vraag op de FAQ pagina komt te staan.

Ben jij ZZP’er en ben je op zoek naar ondersteuning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wil je ons bereiken? Vul het “Bel mij terug” formulier in.

Geen zin in het contactformulier? Stuur dan een bericht naar 079-7200999 of bel direct naar 079-7200999.

Bel mij terugGeen zin om het contactformulier in te vullen? Bel direct naar 079 72 00 999