ZZP'ers

Alles voor ZZP'ers

ZZP’er, Freelancers, Eenmanszaken, oftewel de zelfstandigen zonder personeel. Een groeiende groep binnen de ondernemers in Nederland. Het CBS stelt dat er ruim 1 miljoen ZZP’ers zijn in 2019. En dat het aantal alleen maar toeneemt. Je kan fulltime aan de slag als ZZP’er of parttime naast je baan in loondienst. Er zit wel een groot verschil in de voordelen zoals je hieronder kunt lezen.

canstockphoto11917787

De voordelen

Voordelen waar je als ZZP’er gebruik van kan maken noemen ze aftrekposten. Deze voordelen krijg je alleen als je voldoet aan het urencriterium van 1.225 per jaar en de 50%+ regeling.

In deze twee eisen zit dan ook gelijk de kentering van de voordelen. Als je naast je loondienst als parttime ZZP’er aan de slag wilt, is er direct veel minder mogelijk aan aftrekposten. De voordelen zijn dan ook een stuk geringer. Wel zijn ook parttime ZZP’ers verplicht zich te houden aan de eisen van de administratie. Ook moet er jaarlijks een winst-aangifte (Box 1) worden opgesteld in de belasting aangifte.

Wat kunnen we voor je betekenen

Administratiekantoor OKV kan veel betekenen voor de ZZP’er. Voornamelijk in de ondersteuning op het gebied van de administratieve handelingen kunnen wij een “last” van de schouders afnemen (zie hiervoor de mogelijkheden op de aparte ondernemerspagina). Ook op het gebied van fiscale kennis omtrent de voordelen en met een service waarin we de ZZP’er begeleiden in de ontwikkeling van hun bedrijf voor, tijdens of na de start kunnen wij iets extra’s toevoegen.

Ben jij ZZP’er en ben je op zoek naar ondersteuning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.