BV's en hun boekhouding

Financiële administratie voor BV's in Rotterdam, Zoetermeer & omstreken

De Besloten Vennootschappen oftewel BV’s en hun Directeuren Groot Aandeelhouders (DGA’s) hebben een bijzondere band. Je bent DGA vanaf 5% aandelenbezit in een BV. Omdat een BV een eigen entiteit is geeft dit hele mooie kansen om mee te ondernemen. Waar een ZZP’er zijn onderneming is, is een BV zelfstandig bevoegd. 

Wanneer heb je BV’s nodig? Onder andere wanneer je bepaalde omzetten behaald of wilt groeien. Wij rekenen dit graag met je uit! 

BV's

Één BV is geen BV?

Deze oneliner gaat in veel gevallen perfect op, maar waarom zou je überhaupt BV’s starten? Dit heeft onder andere te maken met de hoogte van je resultaat en de fiscaal gunstige voorwaarden en mogelijkheden. 

Ook is het van belang dat je met een BV een stukje veiligheid in kan bouwen voor je privé vermogen, want niemand wilt zijn huis moeten verkopen! Dit doe je ook via een Holding en Werkmaatschappij structuur. Risico’s nemen in de werkmaatschappij en vermogen opbouwen in de BV. Wij kunnen je er alles over vertellen!

Wat kunnen we voor je betekenen

Administratiekantoor OKV kan veel betekenen voor de BV’s en zijn DGA. Voornamelijk in de ondersteuning op het gebied van de administratieve handelingen kunnen wij een “last” van de schouders afnemen (zie hiervoor de mogelijkheden op de aparte ondernemerspagina). Ook op het gebied van fiscale kennis omtrent de voordelen en met een service waarin we de DGA begeleiden in de ontwikkeling van het bedrijf voor, tijdens of na de start kunnen wij iets extra’s toevoegen.

Heb jij BV’s in Rotterdam, Zoetermeer & omstreken en ben je op zoek naar ondersteuning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Om een BV op te richten heb je een notaris nodig. Deze notaris regelt onder andere je statuten. 

Een eenmanszaak die uit de kluiten gegroeid is kan je inbrengen in een (nieuw) op te zetten BV. Hiervoor is aanvullend een inbrengverklaring nodig. Is het altijd nodig om een eenmanszaak in te brengen? Nee, want als er geen bezittingen of schulden zijn hoeft het niet voordelig te zijn.

Het eerste tarief in de vennootschapsbelasting (Vpb) is vanaf 2023 € 200.000. Het eerste tarief is 19%. Bedrijven met een winst vanaf € 200.000 betalen vanaf 1 januari 2023 het tarief van 25,8%.

Nee je kan niet zomaar geld onttrekken uit een BV. Hierin verschilt de BV enorm van de eenmanszaak. 

Wil je toch geld onttrekken? Laat je dan eerst goed informeren over de mogelijkheden en gevolgen.

De BV heeft een uitgebreider palet aan belastingen. Zo heb je onder andere de vennootschapsbelasting over je winst. Loonbelasting over het salaris van de DGA of werknemers. BTW als je belaste prestaties levert en Dividendbelasting als je je reserves wilt uitkeren.